Nyheder

11. Marts 2021

Større rokade af chefer

Både Hæren og Flyvevåbnet skal have ny chef. Det sker som følge af en større rokade i toppen af Forsvaret.
Foto: Generalmajor Michael Lollesgaard er beordret til en stilling som chef for NATO Mission Iraq (NMI), og dermed skal Hæren have ny chef. Foto: Morten Fredslund
Tekst: Steen Mikkelsen, konsulent

Både Hæren og Flyvevåbnet skal snart have ny chef.

 

Nuværende chef for Hæren, generalmajor Michael Lollesgaard, overtager nemlig som chef for NATO Mission Iraq (NMI), når Per Pugholm Olsens periode udløber i september. Michael Lollesgaard bliver tillagt grad af generalløjtnant, og han bliver fra 1. juni 2021 stillet til rådighed for Forsvarskommandoen med henblik på at planlægge den kommende opgave.

 

Generalmajor Anders Rex tiltræder som chef for Udviklings- og Planlægningsstaben i Forsvarskommandoen den 1. maj 2021, og dermed forlader han stillingen som chef for Flyverkommandoen.

 

Desuden tiltræder Martin La Cour-Andersen som chef for Arktisk Kommando den 1. juni 2021, og han bliver samtidig udnævnt kontreadmiral. Han kommer fra stillingen som forsvarsattaché i Washington. Den stilling tiltræder kontreadmiral Frank Trojahn, ligeledes 1. juni 2021. Frank Trojahn er på nuværende tidspunkt chef for Udviklings- og Planlægningsstaben i Forsvarskommandoen.

 

Ingen af stillingerne har været i opslag, og de er således besat ved beordring. Stillingerne som chef for henholdsvis Flyverkommandoen og Hærkommandoen bliver slået op snarest.

 

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke vises. Påkrævede felter er markerede *